Over de auteur

Woorddanser en reclamePiet

Met meer dan 33 jaar reclamewerk op de teller is Piet Coucke (°1963) als stichtend vennoot, creatief directeur en copywriter bij reclamebureau AB (www.ab.be) het aardig gewoon om verhalen te bedenken. Vanuit zijn rijke, gevarieerde ervaring en opgedane mensenkennis is hij goed geplaatst om fictie te schrijven die bekoort en beklijft.

 

‘Waarvan akte’ is zijn (ont)spannend literair debuut. De tolk Christine Ponnet moeit zich tijdens een Europees congres voor notarissen in Den Haag met een moordzaak. Haar analytische geest helpt verrassend een Nederlands rechercheur de notarismoord te ontrafelen. Het onderzoek verplaatst zich naar Gent en de donkerbruine intriges rond notarissen, notariaten en hun opvolging.

 

Eind 2020 verschijnt zijn tweede misdaadroman ‘Pro forma’. Hetzelfde hoofdpersonage Ponnet komt via een buitenlandse missie in contact met een prachtige stad, een conservatieve zakenfamilie en … een moord. Het verhaal pendelt tussen Porto en Gent en tussen spanning en erotiek.

 

Naast commercieel copywriter, auteur en hobbykok is Piet ook docent copywriting, storytelling en creativiteit (Syntra, hogescholen, workshops, …). Hij is gehuwd met Muriel. English Springer Spaniël McMary is hun trouwe viervoeter.

 

Piet Coucke auteur misdaadroman Waarvan akte en Pro forma

Contacteer me voor een lezing, workshop, ...

Stuur me een bericht en ik stuur je een Bic

Balpen Bic ik schrijf Piet Coucke

Misdaadauteur Piet Coucke Waarvan akte Pro forma

Piet Coucke Waarvan akte Pro forma auteur schrijfplaats

Piet Coucke Waarvan akte Pro forma auteur schrijfplaats 7

Piet Coucke Waarvan akte Pro forma auteur schrijfplaats

auteur Piet Coucke Waarvan akte Pro forma

Piet Coucke Waarvan akte Pro forma auteur schrijfplaats 2

Piet Coucke Waarvan akte Pro forma auteur schrijfplaats 8